Tips for pollenallergikere:

Bruk pollenfilter i ventilasjonsanlegget

Kort fortalt er det to ting du som pollenallergiker må huske på når det gjelder valg av filter. Bruk finfilter som stopper mest mulig pollen, og bytt filter to ganger i året.          

Alt pollen anses å være større enn 1 µm. Siden Interfil sin filterserie SuperFlow Alu 83 ePM1 65 % i snitt stopper 99 % av denne partikkelstørrelsen under drift, er disse ePM1-filtrene svært godt egnet til å stoppe pollen fra vanlige blomster og trær.

Alle som har kjent på kroppen hvordan det er å være pollenallergiker, vet at også den siste prosenten er viktig. Dersom du ønsker å stoppe en enda større andel av pollenpartiklene, er SuperFlow 98 ePM1 90 %-filter et godt valg. Da vil filteret i snitt fange opp tilnærmet 100 % av partiklene under levetiden.

Interfil sin filterserie SuperFlow 83 ePM1 65 % stopper i snitt 99 % av all pollen

Under lang tids bruk er det derimot en risiko for at pollenpartiklene som er fanget i et filter kan begynne å slippe blant annet allergener. Det anbefales derfor regelmessige filterbytter for å sikre best mulig inneklima. Minimum en gang pr år, men gjerne to ganger (før og etter pollensesong).

  To enkle tips

  • Husk høy filterklasse (minimum ePM1 60 %)
  • Bytt filter to ganger i året

  Sjekk ut dette også